KINDEREN LEREN PROGRAMMEREN, NIET ALLEEN VOOR COMPUTERNERDS!

codeclub programmeren voor kinderen

Programmeren wordt vaak gezien als iets heel ingewikkelds, alleen te begrijpen door mensen met een wiskundeknobbel. Aan de andere kant wordt leren programmeren de laatste tijd vaak gepromoot als iets wat wat iedereen makkelijk kan en zou moeten leren.

De waarheid ligt volgens mij ergens in het midden. Écht programmeren is niet voor iedereen makkelijk. Maar net zoals het voor iedereen belangrijk én leuk is om te leren tekenen, ook als je daar niet veel talent voor hebt of er later 'iets' mee wil doen, is leren over hoe computers werken leuk en belangrijk.

Bij de CodeClub gaan we, naast het zelf ontdekken, dieper in op wat programmeren is en wat je er mee kan. De lessen zijn minder gericht op de technische kant maar op ict in combinatie met kunst-en cultuureducatie.

De focus ligt daarom ook niet op het leren coderen van een specifieke programmeertaal maar op de basisprincipes die alle programmeertalen gemeen hebben. Daar komt natuurlijk zeker coderen bij kijken. Maar we kijken ook naar de geschiedenis, waar het voor wordt gebruikt, naar overeenkomsten tussen technieken van vroeger en nu. We fantaseren over de mogelijkheden in de toekomst, we kijken naar kunst en gaan af en toe filosoferen over relevante onderwerpen. Door te analyseren wat er gebeurt en wat je precies doet krijgt het context en helpt het met voorbereiden op de toekomst.

En we gaan heel veel fouten maken, en leren waarom dat niet erg is. (Want wanneer ís iets eigenlijk fout?)

 

Want programmeren is ook:

 

VOOR WIE ZIJN DE LESSEN?

Kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de basisschool.
Als na-schoolse activiteit of tijdens de reguliere lestijden op school.

 

WIL JE MEER WETEN?

Het programma van de CodeClub heeft een doorlopende leerlijn maar kortere projecten of workshops zijn ook mogelijk. Als je meer informatie wil over mijn visie en leerdoelen stuur dan
vrijblijvend een mail via het contactformulier
Ik neem met veel plezier contact met je op.